Tonfiskpasta eller -sallad

Utgå från en burk med tonfisk, antingen i vatten eller olja. Vissa föredrar vatten, andra (jag) föredrar olja.

Om du vill ha pasta, så kör gärna på en fullkornsvariant, eller varför inte testa bönpasta.

När jag gör tonfiskpasta har jag givetvis inte i allt nedan, men väljer kanske 5-6 stycken av varje. Grädden gör pastan krämigt gott, rödpesto gör en sallad lite lyxigare, likaså soltorkade tomater och lite pressad citron över gör det hela väldigt väldigt gott.

Att ha i:

  • svarta bönor
  • sockerärtor
  • sallad
  • paprika
  • tomater
  • gurka
  • rivna morötter
  • majs
  • gul lök som du steker
  • rödlök
  • vitlök
  • strimlade basilikablad
  • soltorkade tomater
  • pesto
  • lite grädde
  • citronpeppar & salt
  • lite pressad citron kan vara gott

Lämna en kommentar