Programmeringen i träningen

Nytt upplägg för både hemmaträning och gymträning på gång! Startar 4 april!

Upplägg för hemmaträning samt gymträning presenteras här i korthet. Träningsupplägg ser lite olika ut beroende på vad man har för redskap när man tränar, och jag kommer utgå ifrån att du som tränar hemma inte använder mer redskap än en stol, kanske en tung bok eller något liknande, så därför kommer träningspassen och upplägget vara annorlunda.

Däremot, om du, som jag, vill träna både hemma och på gym, så kan du kombinera passen och köra blandat, för passen ligger efter samma vecko-programmering.

Även om hemmaträning och gymträning ofta är lite olika så är basen här på siten den samma.

Hemmaträning:

Hemmaträningen kommer bli mer högintensiv framöver, med fler komplicerade övningar så du får mer utmaning i din träning. Det kommer vara lite mer fokus på koordination samtidigt som vi tränar vår kondition.

Ett pass kommer vara fokus på rörlighet, med utmaningar och övningar som är lite klurigare att genomföra. Det är alltså ett lite lugnare träningspass.

Ett pass kommer vara flåsigare och kräva mer av dig konditionsmässigt. Här är det bra om man har tillgång till en timer och har utrymme att hoppa bland annat. Vill du inte hoppa går det givetvis bra att göra övningarna lite lugnare.

Ett pass kommer vara ett lite tyngre pass, och här får du gärna plocka fram redskap om du har något sånt att använda hemma.

Gymträning:

Gymträningen kommer vara indelad i tre block, som är fem veckor långa var.

Första blocket är muskeluppbyggnad, där vi tränar höga repsantal och lite lägre vikter men med fokus på att bli riktigt stark och få snygga muskler.

Andra blocket är teknikträning, och här fokuserar vi på att träna upp en riktigt bra teknik i knäböj, marklyft, bänkpress och andra vanliga gymövningar. I de här passen är det inte meningen att man ska lyfta sitt tyngsta varje gång, utan det är en förberedelse inför kommande period.

Tredje och sista blocket är en tyngre period på fem veckor, där vi tränar på tyngre vikter i basövningarna och jobbar med färre repetitioner och färre övningar, och avslutar med en maxning för oss som vill det.

Det gamla upplägget som gäller fram till 3e april:

Hemmaträningsupplägget:

Här kör vi en fyra-veckorsprogrammering, med tre pass i veckan på 20-40 minuter per vecka.

Första veckan: Baspass med teknikfokus.

Andra veckan: Flåsigare träningspass med höga repsantal.

Tredje veckan: Muskeluppbyggande träning.

Fjärde veckan: Tunga styrkepass med låga repsantal.

Gymträningsupplägget:

På gymmet kör vi en fyra-veckorsprogrammering, med tre pass i veckan som tar mellan 30-45 minuter att genomföra.

Första veckan: Baspass med teknikfokus.

Andra veckan: Flåsigare träningspass med höga repsantal.

Tredje veckan: Muskeluppbyggande träning.

Fjärde veckan: Tunga styrkepass med låga repsantal.