Det finns många olika typer av lårcurlsmaskiner, men principen är densamma, man ligger på en bänk och har vikten någonstans vid ankeln och böjer knäna för att föra vikten så långt upp mot rumpan som man kommer i ett kontrollerat tempo.

Tempot kan vara mellan 2-5 sekunder böjning och 2-5 sekunder utsträckning. Det är inte ett bra utförande om du kan kicka upp vikten och den studsar mot din rumpa, då behöver du sänka tempot och göra mer kontrollerat.

Det är även på vägen tillbaka till raka ben som du arbetar med den här övningen så håll emot och sträck inte ut för fort. Det är här vi bygger riktigt starka ben.

De allra flesta bänkar har någon form av böjning och här placerar du höften. Sen vill du ha en lite mer rakare rygg än vad jag har här nedan (min ryggrad är lite bakåtböjd, vilket är mest för att jag ska få plats och inte slå i huvudet).

Obs: kolla inte så mycket på utförande i gif-en nedan, det är inte en maskin här som är anpassad utefter min längd. Det kommer komma tydligare gif när jag har möjlighet att ordna det.

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *