Fem-minuters-metoden

När man vill börja springa, eller komma igång med en längre distans, så kan det lätt bli tungt och jobbigt mentalt, för att man helt enkelt inte är van att utsätta sig för den intensiteten.

Jag brukar i princip alltid springa efter den här metoden, speciellt om jag ska springa längre distanser, för jag behöver något som peppar mig och påminner mig om vad jag faktiskt håller på med under mina löppass… 😉

Fem-min-metoden

Ställ en timer på 5 minuter (eller 5 min-intervaller i din träningsapp).

Börja jogga/springa så långt du orkar, exempelvis 40s och gå resterande 4 min och 20s.

När klockan ringer startar du om den, och springer/joggar så långt du orkar, kanske 1 min och 10s och går resterande tid.

Till slut har du kanske samlat ihop 5 minuter löpning på ditt 30-min-pass och har då gjort långt mycket mer än om du gasar på i början, orkar springa max 2 min och sen ger upp.

Nästa gång du springer kanske du orkar 1 minut på första omgången, 2 minuter på andra gången och sen totalt har det kanske blivit 8 minuter. Sen 10, sen 12 och till slut kanske du orkar springa hela 30 minuter.

Är det någon gång du ”råkar” springa förbi 5 minuter så gör det såklart ingenting. 😉

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *