Det här är en förlängning av utfallssteg.

Bulgariska utfall finns det många varianter av och många olika ”skolor” på hur man gör den här övningen rätt, och det finns många olika instruktioner man kan följa beroende på hur ens kropp ser ut och vad som känns rätt för en själv.

Som ni ser i gifen ovan står jag långt fram och pressar mig upp främst med det främre benet, eftersom bakre benet är för långt bak för att kunna hjälpa till. Det är en variant som funkar bra för mig med mina långa ben, men kan kännas obekväm för andra.

Man kan också sätta foten närmare bänken och jobba tightare, vilket oftast är enklare om man använder vikter samtidigt, exempelvis har vikter i händerna. Då kan man enklare använda båda benen och jobba mer synkroniserat.

Att tänka på:

Försök ha överkroppen i samma linje som ditt bakre lår. Alltså, om du har en ordentlig lutning i ditt bakre lår bör ryggen följa med i samma linje.

Har du bakre benet rakt under dig är det nog mest bekvämt att ha ryggen rak också.

Men det handlar en hel del om hur det känns bra för dig.

Filma och skicka in din variant så ska jag hjälpa dig med tekniken.

Köp trx-band via den här rabattkoden.

En bra variant att köra av bulgariska utfall är att köra med foten i ett TRX-band!

Det kan kännas lite mer ostabilt i början, men när man vänjer sig med att ha all belastning på främre foten så kommer det bli enklare att genomföra rörelsen.

Sjunk ner med det bakre knät mot golvet och tryck samtidigt foten bakåt mot bandet.

Dra in knät på vägen upp.

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *