Att få i sig grönsaker är alltid bra, finns en hel del forskning som visar att man kan förebygga olika sjukdomar med en näringsrik grön kost, men det kan vara svårt att veta hur man kan göra för att få i sig mer grönt, så här kommer massor med tips som jag hoppas ni kan få inspiration av.

Lägg i frysta grönsaker i matlådan

När jag pluggade och alltid hade med mig matlåda till universitetet hade jag alltid i broccoli eller frysta spenatbollar (det heter något speciellt säkert, men ni vet nog vad jag menar) och på så sätt är det lätt att få i sig något litet varje måltid.

Ta med frukt eller grönsaksstavar

Förbered och ta med frukt eller exempelvis morotstavar till jobbet. Jag är en gottegris som gillar att äta på saker, och har jag inte med mig eget så blir det lätt att man köper en kexchoklad eller två. Det är det såklart inget fel på, men två varje dag i flera veckor är inte speciellt bra, så om man tar med sig äpplen, russin eller gurkstavar så får man i sig det kroppen behöver.

Förbered en kålsallad

En kålsallad håller länge i kylskåpet, så förbered en vitkålssallad genom att strimla vitkål tunt, och skär upp en apelsin i små bitar eller riv en morot tunt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *